Monday, August 31, 2009

National Day 2009


So, disini.. teringin pulak i nk berkongsi lirik lagu merdeka yg biasa i nyanyi bila tiba je merdeka day.. hoho.. teka lagu per?? tooott.. TIME's Up!! da answer is.. of course lagu seniman negara kita, sudirman! 31 OGOS.. here da lyric..

Sudirman (by Ahmad CB)

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

huhh.. memang bersemangat btul lar lagu nie.. perghh.. thumbs up!! good job sudirman.. evnthough he's not here... together wif us to celebrate our country national day but his spirit is alwayz wif us..

Baru-baru nie, our local famous radio station telah menganjurkan satu pertandingan mencipta lagu kemerdekaan.. lagu 1Malaysia more specificly.. dis contest well known as Hot FM lagu 1Malaysia Kita.. banyak penyertaan diterima.. malah, ramai gak our popular local singers n composers yg join sama.. GEMPAQ beb.. kebanyakan lagu2 yg masuk top 10 list memang sedap n bersemangat..
SYABAS Hot FM.. usaha mereka dalam mengadakan acara2 begini seharusnya dipuji.. melalui contest2 sebegini banyak faedah yg rakyat MALAYSIA perolehi.. kita dapat lagu2 merdeka yg baru.. bukan lagu2 lama xbagus atau ingin kita lupakan.. tapi generasi muda hari ini perlukan sesuatu yg lebih freshy.. lagu2 baru sebegini mungkin boleh menyedarkan generasi baru khususnya tentang betapa pentingnya kehadiran mereka diperlukan untuk mengekalkan kemerdekaan negara dalam usaha murni menyatukan rakyat malaysia dengan matlamat 1Malaysia..

jadi kat bawah nie.. i put together salah satu lirik lagu yg berjaya membolosi carta top 10 contest Hot FM baru-baru nie.. lagu terbaik pula akan diumumkan pada 2 september nanti.. hopefully lagu nie menang..

Lagu Rakyat Satu Malaysia
Norm Aidid
Norm Aidid

Pernahkah kita terbayang bila kita diserang oleh musuh Negara, Mana pergi Rukun Negara? Mungkin kita terlupa (kita terlupa), Masihkah kita mampu membuktikan kesetiaan?
Kita rakyat Malaysia Satu Malaysia Apa Rukun Negaramu? Kita satu Malaysia Ada satu sahaja bukan dua dan tiga Kita sama kita satu Malaysia
Pernahkah kita terfikit bila kita membenci Kita sama sendiri Menangislah Ibu Pertiwi Hatinya terguris luka (guris luka) Masihkah kita mampu membuktikan kesetiaan?
Kita rakyat Malaysia Satu Malaysia Apa Rukun Negaramu? Kita satu Malaysia Ada satu sahaja bukan dua dan tiga Kita sama kita satu Malaysia
Kita rakyat Malaysia Satu Malaysia Apa Rukun Negaramu? Kita satu Malaysia Ada satu sahaja bukan dua dan tiga Kita sama kita satu Malaysia

my last words.. marilah we all together2 kibarkan jalur gemilang.. mantapkan diri dan banggalah menjadi anak MALAYSIA.. lupakan sengketa.. bersatu padu dan salam 1Malaysia buat semua..

Saturday, August 29, 2009

song I currently listening to

You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

uhhh.. such a melodious song wif an awesome lyrics.. it gave me many feelings while i'm listening to it...
mayb u guyz luv it too??
aghh.. b4 forget, try la to see her video kat youtube.. video yg so sweet.. u should watch it...

p/s: bile la agaknyer avril nk release new album?? so far taylor swift dah mengubat rindu I to her.. myb i can b taylor big fan in future.. who knows??

my new product development

Macam-macam formulation yg we all dah try lately.. at 1st.. memang sedap.. dah excited sangat bila dapat wat nugget vege yg sedap.. tp judges who are our own lecturers reject one of our main ingredient which is OAT.. the only reason they give us is too expensive ingredient..

ok.. sbelum kita bercerita lanjut, better kalu i perkenalkan wat product exactly dat we are trying to produce!! MUNCHOS nugget is our product brand, so far lar.. my b later would be changed into another name. don't know lar.. Still do not confirm yet. it's vege based nugget.. suitable for vegeterian n people who deeply luv mushroom. more it's also for children n busy people..

In fact, dis nugget not only giv us da health benefit from mushroom but also from spinach n carrot. at the middle of da nugget, we put in chilli sauce. We wrap da chilli sauce first with sum edible wrapper before we put it into da middle of the nugget. It is to make sure the chilli sauce would not absorb into the nugget filling when expose to high temp while frying..

hmm.. but.. disbbkan spt yg tlah diberitahu waktu di awl2 entry tadi, we all need to change the oat wif sumthg else.. but the favo question is... change into wat?? waktu mula2 kna komen tue memg kitaorg kecewa sagt..

yer lar dh bersusah payah berusaha nk bagi sedap.. bila dh sedap kna tukar plak...and 4 a moment, we're completely lost without the OAT.. everythg is just a complete muddle.. we're so tired to find new ingredient, re-do n keep trying... TOO TIRED!!

BUT.. nothing more we can do.. we just hav one choice.. da only choice.. which is to change da OAT.. It's our responsibility in order to fulfill our project.. jadi.. naktaknak.. bertungkus-lumus la we all berbincg n generate new idea.. smua yg plik2 kuar.. hoho.. more.. OAt is not da only problem we hav regarding to dis product but also da chilli sauce wrappers... we use glutinous flour to wrap it b4 but after several tried, we failed to manage it well.. also need to find new wrappers nie!! OMG!! so, ape lagi.. berlaku la process menengong, menggelamun n berangan utk cari idea.. rupa2 kami dah macm nie ha,,
kesudahannya, macm2 idea yg kuar dari benak masing2.. smua yg murah dicuba.. macm2 rase we all dapat.. ade yg masin.. ader yg keras.. yg penting smua nyer xsedap.. SEDIH ag.. tapi berkat kesabaran dan daya usaha.. at last hari ini.. satu sejarah tercipta.. KAMI BERJAYA MENCIPTA NUGGET YG SEDAP, MURAH n BERKHASIAT.. segala masalah telah berjaya diatasi.. malah kami juga telah menemui satu lagi cara baru utk mereducekan cost.. which is how to replace egg in order to wrap da bread crumb.. guna tpg gandum.. yes.. juz da wheat flour.. chilli wrappers plop we all use sumthg.. but can't mention here.. however for da oat we replace it with chopped bread.. YAHOO.. thankz my groupmates for ur involvement and commitment.. for our judges.. here we are. ready for da product launching after raya break... WIHUUU!!!!!!


Go to fullsize image

aghhh.. kecewanya.. dah excited dah tau nk pg tgk final destination esok.. ingat ker tarikh dia 22ogos nie.. xsangka plop september karang baru release.. sedih nie.. elok2 budget ngan my fwenz nk p lusa.. kekeke.. angan2 jer arr jawabnyer.. tak per.. next week masih ader..better x release ag dr xdpt tgk trus kan.. so.. still be thankful.. juz a little bit regret!

For me, every movie mania should to watch dis movie.. COMPULSORY.. especially to those yg dah wactched final destination 1 ( about the airplane crushed), final destination 2 ( da highway accident) n final destination 3 ( about da roller coaster tragedy).. so far, yg paling i suke final destination 2 kot.. tp smuanya pun best.. hoho

Buat mereka2 yg ingin tau lebih lanjut tentang Final Destination 4 nie atau juga dikenali sebagai The Final Destination - Rest in pieces bleh arr baca sinopsis yg telah sedia diciplak oleh i kat bawah nie..


On what should have been a fun-filled day at the races, Nick O’Bannon (Bobby Campo) has a horrific premonition in which a bizarre sequence of events causes multiple race cars to crash, sending flaming debris into the stands, brutally killing his friends and causing the upper deck of the stands to collapse on him. When he comes out of this grisly nightmare, Nick panics, persuading his girlfriend, Lori (Shantel VanSanten), and their friends, Janet (Haley Webb) and Hunt (Nick Zano), to leave… escaping seconds before Nick’s frightening vision becomes a terrible reality.

Thinking they’ve cheated death, the group has a new lease on life, but unfortunately for Nick and Lori, it is only the beginning. As his premonitions continue and the crash survivors begin to die one-by-one—in increasingly gruesome ways—Nick must figure out how to escape death once and for all before he, too, reaches his final destination.

The film marks the latest in the highly popular “Final Destination” series, and its first 3D installment, giving horror fans an especially visceral thrill ride.

“The Final Destination” is directed by David R. Ellis from a screenplay by Eric Bress. The film stars Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb and Mykelti Williamson. The film is produced by Craig Perry and Warren Zide, with Richard Brener, Walter Hamada and Sheila Hanahan Taylor serving as executive producers. Art Schaefer co-produced and Tawny Ellis-Lehman was the associate producer.

The behind-the-scenes creative team includes director of photography Glen MacPherson, production designer Jaymes Hinkle, editor Mark Stevens, costume designer Claire Breaux and composer Brian Tyler.

New Line Cinema Presents, A Practical Pictures/Parallel Zide Production, A David R. Ellis Film, “The Final Destination.” The film will be distributed by Warner Bros. Pictures domestically and in select territories internationally.


Release: 3 September 2009

buat smua.. jgn lupa menonton..dan selamat menonton..

p/s: hopefully, next week i have da chance to watch dis movie

Saturday, August 22, 2009


Hari ini merupakan hari pertama umat Islam di seluruh dunia menunaikan tuntutan rukun Islam yg ketiga iaitu berpuasa di bulan ramadhan. Hari pertama pasti semua masih bersemangat menunaikannya. Baik yang muda mahupun yang tua semuanya seronok menyambut ketibaan bulan mulia ini. Excited lah katakan.

Lihat sahajalah di UiTM Shah Alam. Suasana cukup berbeza berbanding hari-hari biasa. Sejak petang kelmarin, ramai pelajar berpusu-pusu pulang ke rumah. Semuanya hanya cuma dengan satu matlamat dan impian. Mahu pulang ke rumah menikmati suasana bersahur dan berbuka di hari pertama bersama keluarga. ramai jugalah yang pulang. Hinggakan suasana di kolej kediaman MELATI nie sunyi sepi. Tidak seperti kebiasaan di malam hujung minggu.

Namun, dalam kesibukan mereka pulang ke rumah. Saya masih di sini. Memerhati sahaja kepulangan mereka dari jauh. Bukannya tidak mahu pulang. Tetapi banyak kekangan yang tidak mengizinkan. Terlalu banyak tugasan yang perlu dibereskan. Mungkin juga faktor masa dan jarak mempengaruhi keputusan ini.

Pagi tadi, tepat jam 5.10, saya dan teman-teman sebilik bangun bersahur. Rezeki sahur saya pada kali ini cuma sekadar sekeping roti coklat pemberian ghah, sebiji kurma pemberian kak ayu dan dua gelas air kosong. Namun saya masih bersyukur. Sekurang-kurangnya saya masih diberi kesempatan untuk menjamah sesuatu pagi tadi.

Walau bagainapun, hati kecil ini masih tetap mahu mengenangkan keluarga yang jauh di kampung halaman. Sudah bersahurkah mereka?? sebak jugalah bila mengenangkan keseronokan bersahur bersama keluarga. Menikmati masakan umi yang memang dijamin SIRIM sedap dan berkualiti. Mendengar celoteh abah yang tak henti-henti di dinihari semata-mata bagi mengelakkan kami adik beradik mengantuk ketika bersahur. Melihat gelagat Nadiah yang tersengguk-sengguk di meja makan. Menonton aksi Syedan yang memang berselera setiap kali makan biarpun pada waktu sahur. dan akhir sekali menonton tv bersama Rais sebaik sahaja selepas bersahur. waaahhh.. bestnye jika saat ini saya berada di rumah..

Paling best jika saat ini dapat tidur di bilik sendiri.. sungguh selesa dan bahagia. suasana ceria berlatar belakangkan warna pink di kamar milik saya ini bisa membuatkan saya begitu lena diulit mimpi yang indah.. umi.... nak balik...

Sebenarnya, kamar tidur ini baru saja diubah perabotnya waktu cuti H1N1 baru-baru nie. Daripada rekaan katil jati sejak saya mula-mula berpindah masuk ke sana kepada rekaan perabot kayu biasa.. yang paling penting kali ini perabotnya dipenuhi dengan warna pink. dari katil ke almari dan juga meja solek.. serba serbi pink. dari dulu lagi, saya memang mahu konsep yang ceria untuk bilik. tapi abah bertegas jugak untuk membelikan katil jati tue. Katanya, kualiti bagus. boleh dipakai sampai beranak cucu. walaupun katil tue rekaan kepalanya feminin tapi saya tak suka colournya. coklat. macam warna umi.. hehehe..

Jadi kebetulan umi mahu mencari lagi sebuah katil untuk diletakkan di bilik bawah. kononya syedan yang mahu menghuni bilik bawah tue. takut nak tido atas. penakut betul la budak yang sorang tue. jadi, umi mencadangkan agar katil jati di bilik saya tue di bawa ke bilik bawah. manakala untuk bilik saya pula diganti dengan perabot lain. of coz saya setuju.. sape xnak kan. walaupun dis time perabotnya lebih murah saya xkisah asalkan bahgia. jadi ini la hasilnya.

Tapi.. entah macam mane.. sesuatu yang xdisangka berlaku.. kepala katil yang lama terjatuh kat atas tangan abah.. aww.. sakitnya.. banyak ari gak arr jari abah sakit.. xleh gerak.. maklumlah.. kayu jati kan keras.. memang la sakit. papepun, nasib baik xpatah.. abah.. sory sesangat...harap2 tangan abah dah ok skang.. huhhu.. maaf abah..

lastly, saya memang sangat2 xsabar utk menantikan 16hb sepetember.. hari nak balik ke rumah.. masa.. cepatla bergerak..

Friday, August 21, 2009

15 perkara org xtau bout myself

tag from emogirl yg memg slalu emo xtentu pasal

Sila ceritakan 15 perkara yang orang x tau pasal awak dari awak kecik2 dulu sampai sekarang. Seterusnya, sila tag 5 org rakan awak pula.Terima kasih.

1) waktu kecik2 dulu.. i memg suke sgt2 bca buku.. memg ulat buku.. sjak 3 taun i dah start bc ensiklopedia.. tp ensiklopedia kanak2 la.. yg manyak gambar tue.. kalu x bc buku i bleh jadi gile tau.. sbb i dah memg addicted to BUKU.. kalu org lain tension akan buang buku kan.. tapi i plop bila tension n in pressure akan pgg n baca buku.. hoho.. tapi tue dulu lar.. skarang tak lagi.. makin lama makin malas..

2) buku novel yg tebal2 plak saya start baca waktu darjah 1.. tapi tu pun just novel siri 3 penyiasat.. siri 7 penyiasat.. siri salma.. siri tingkatan 1-5 di sekolah menengah aper ntah name dia.. lupa arr.. n banyak g arr.. pastu start stndrd 5 plak i start baca novel remaja.. or myb bleh ditakrifkan sbg novel dewasa as well.. Novel pertama tyme tue yg i baca n xleh dlupakan smpai bebile pun ialah novel JENDELA HATI by my favo novelist. i bli buku tue waktu petang.. kat kdai buku popular kat sksyn 18.. skang kedai buku tue pun dh xder.. start bacer pkul 9 ke 10 malam tue.. tapi trus abiskan n xtido smpai pg.. esok nyer kna marah ngan umi.. haha.. padan muka.. sape suh x tutup lampu.. sjak arie tu i slalu baca novel tebal2 nie.. smpai la skang.. meg cabot plg best antara smua.. tapi wat masa skang i layan ain maisara punye novel.. walaupun nipis tapi gempaq beb

3) my parent memg dh asuh i dr kecik supaya bnyk baca buku.. tapi tue pun kna pilih2.. komik n magazine xdibenarkan langsug.. berangan jer arr.. kalu ader pun magazine yg i baca time tu adalah anak2 sidek, asuh n ana muslim.. disney lagi satu.. mangga, durian n rambutan haram beb.. lagpun umi i tue cm anti-hiburan cket. her world quite boring. without music, movie or etc yg berkaitan.. penah dulu waktu stndrd 6 i gaduh ngan umi pasal REMAJA.. waktu i ada bc magazine ni kat umah kawan i. kakak dia punyer.. sonok la plop. yer la dia kan banyak citer sal isu semasa n hal2 org pompuan.. tapi akak dia nie cermat + kedekut cket.. bagi baca pun REMAJA edisi 3 or 4 taun lepas. latest issue jgn arap la dia bg baca. even adik dia pun xdapat.. so, i pun nekad la bli magazine tue guna duit blanja.. umi dapat tau,, n apa lagi.. free2 kna marah.. tapi biasa la kan.. i ni kan kras kepala cket. i xkn senyap kalu i rasa apa yg i wat btul.. lagipun it's just a teenagers magazine beb.. bukannye ader gosipp or porn photo pon kat dalam tue.. at last, i told my mum.." remaja nie majalah yg bagus. bukan nyer magezine mengarut.. melalui remaja la i know about pompuan or more specific about hal gadis.. Vagina, onani, seks n so on.. ustazah kat sekolah pun xder citer pasal ini smua. even umiey pun xkn citer pasal bnda2 nie. so, how i would know?? juz dis magazine xmalu utk share all dis information wif me.." u guyz guess arr.. wat happen after dat.. huhu.. xder arr.. i x kena marah balik pun.. kna tampar pun xder.. haha.. beside, from dat day, my mum yg blikan REMAJA for me.. huhu.. syok beb.. dari saat itu sampai la i form 4 i xpnah miss satu issue pun.. tapi lepas tue i dah jarang2.. mgkin issue dia yg agak berulang membuatkan i bowink.. skang nie langsung xbli dah.. i lebih suka spend my dolar to buy REMIX n CLEO..

4) asyik citer pasal buku jer.. mest korang bowink kan.. tapi nk wat cm ner.. i kan nerd.. haha.. NERD ker??
ok.. lets move to other things. hmm... pasal per ha?? pasal casette.. kaset?/ owh.. old school nyer.. yer la orang dulu mana leh pasang cd, dvd or mp3 cm skang.. jengjeng.. kaset artis mana yg pertama i bli pakai duet blanja skolah dulu?? teka lar.. memandgkan i luv english song myb ramai akn teka yg my 1st kaset was avril lavigne kaset or mariah carey kan.. tak. salah smua.. haha.. Q-Face adalah kaset pertama yg i bli.. u all knal tak?? xknal.. hmm.. xper arr..

5) disebabkan kita akan menymbut Ramadhan esok.. jadi meh kita bukak citer sal ramadhan.. sal poser la.. kecik2 dulu.. my younger brother, Rais n me slalu minum air kat toilet.. yer la.. dulu kecik2 mana tahan kna posa.. kitaorg pown komplot la.. aper lagi.. tapi.. abah cm tau2 jer.. dia slalu perli2 tyme bukak pose.. agak2 dia tau ker tak ha?? tak kot.. sbb duet posa kitaorang slalu dapat penoh jer.. ..hehe..

6) lagi, bila org smayg tarawikh.. kitaorg pon sebok la ikut,. baru jer abis solat isyak kitaorg pun cabut la p main polis no entry.. haha.. tyme nie.. i boyish cket.. kawan pun ramai budak laki.. main polis no entry.. xbleh la arr.. guna mercun n bom manyak gile.. kesian pak imam tue terkejut dengar bunyi bom.. Sowey Pak IMAm..

7) 11hb April 2001.. tarikh keramat buat diriku..
Nie tarikh bersejarah nie... tanpa pengetahuan sesiapa.. setiap taun i akn celebrate tarikh nie ngan diri i sendiri.. haha.. jangan jelez k..
haa?? nk tau gak tarikh per ker?? yer la.. yerla.. sibuk btul korang nie kan.. nie tarikh 1st tyme i period.. hehe.. pengalaman yg xdapat dilupakan. detik i become matured.

8) Aiskrim.. saya sangat suker aiskrim.. ari2 makan aiskrim pon xper. sbb tue saya GEMOK..

9) masuk langkawi, semuanya berubah.. ingat lagi waktu 1st time nk basuh baju.. lama gak arr termenung kat bilik membasuh.. aku nk wat aper nie.. cmner nk basuh baju nie.. cm nk nangis waktu tue.. nsib baik tetibe ade la satu mkhluk Allah nie ajarkan kite cara nk basuh baju.. thanks la awak yer.. tapi xlamer.. sebulan dua jer i basuh baju sendiri.. lepas tue antar dobi jer memanjang,.. kuikui.. kat lgkwi ni memg i der byk sgt kengn n pnglmn yg plik2.. pngalamn pnjat bumbung.. fly.. ponteng prep n riadah.. n lagi2 la.. tp yg pling best tido tyme clas.. hoho.. sory la cikgu2 smua.. bukan saya yg nk tido mata nie ha yg tertutup sendiri.. ampun yer..

10) kalu dapat duet jer mest abis.. shopaholic n squadermania.. dis 2 words btul2 tunjukkan who i am.. kalu la i banyak duet.. rasanya abis satu dunia nie i bli kot... bleh ker?? try la bagi i duet.. nant i buktikan

11) penakut.. nie ramai yg xtau nie.. i nie penakut sgt2.. trutamanya kalu g ampaian tyme malam2.. xleh lar,, rasa semacam.. dulu xder la penakut pon.. sikitpown i xtakut.. tapi sejak duk asrama n dengar macam citer + tgk citer antu siam LONG KONG.. perasaan takut tue smakin menjadi2.. i nie bukan takut kat antu jer tau kat smut pun i takut gak.. kat smut nie sbb ada sejarah dulu2.. yer la.. kalu ada byk smut datang ke arah i secara beramai2.. i rasa takut n rasa dorg nk serang i.. cm nk bls dendam sbb dulu i ader masukkan air ke dalam rumah dorang.. sowey smut.. xsengaja.. janji lain kali xwat lagi...

12) skang nie nk cari lelaki yg skema n nerd abis utk jadi pasangan idup i.. leh jumpa ker ha.. lagi ada la ciri2 lain lagi.. pasal laki nie saya memilih cket.. yerla.. xmau main cekup jer.. lagipun kekadang i rasa i xperlu lelaki istimewa dalam hidup i.. yer la.. i rase i bleh idup n berjaya without special guy... risau gak takut perasaan too independent nie mbuatkan i jadi andartu.. pasal leleki nie.. tak leh citer lelebih.. i lebih suke simpan sendiri.. sorie yer.. apa yg i bleh cakap kat sini.. i akan kawen sgt lambat lagi.. myb around 28 or 29.. kalu korang nk tggu.. tggu la yer.. jgn risau pasti grand punyer.. kuikui..

13) i ada satu impian besar. kalu bleh.. i nk amik sorang anak angkat bile ekonomi diri dah stabil nant.. sbb i rasa i sangat kesian tgk budak2 without kasih-sayang n masa depan nie.. kalu i mampu apa salahnyer kan. hopefully my dream will come true..

14) perahsia.. i nie agak perahsia dan suker berahsia.. i xsuka tau pasal org lain sbb for me lagi banyak kita tau pasal org 2 lagi byk benda yg kita xsuker tntg diri dia.. itu hanya satu pendapat.. adakalanya xbtul jugak. tapi disbbkan slalunya btul i takut utk rapat dengan smua orang... maaf yer smua,. bukan cuba nk membenci atau sombong.. tapi utk elakkan diri dr merasa benci.. biarla i suke n sayang sume.. itu lebih baik.. mungkin..

15) xtau nak merepek apa lagi.. hmm.. last sekali.. nk gtau korang yg i dah mengantuk.. hoho.. nk tido dulu nie.. dadadadaa..

hilang tapi wujud

hoho.. lama benar i x menulis entry 4 my blog.. if i'm not mistaken, last skali i menaip utk blog nie last month.. on july.. august memang xsempat langsung.. masa berlalu cm 2 jer.. xsedar pun.. cam mimpi panjang.. bila terjaga tengok2 arini dah 21 hb august.. nak abis august dah pun.. huhu..

itulah.. bulan nie memang bz.. sesangat bz.. nak tarik nafas pun kna tgk jam.. takut terlbih amek masa.. aih.. penat-penat!! tapi nk wat cmner.. gnie la perjalanan idup di semester akhir.. bz memnjang.. smpai nk online pun jarang2.. nk tgk movie pun susah.. xsempat..

iyer la.. lab repot melambak2 every week!! xputus2.. cm air.. siap 3 datang lagi 4.. hoho.. memg banyak.. smpai tercabut badan nk siapkan..pagi lab repot.. petang lab repot.. malam pun mengadap lab repot x sudah2..

itu tak masuk lagi test.. minggu nie jer ader 2 test.. satu hari khamis satu ari jumat.. ari khamis 2 test 1 ETR.. bleh la tahan.. dapat la jawab.. tapi xyakin sgt.. coz dia byk sgt objective quest n true n false punyer style.. subjective n assay plop markah ciput jer.. aisey man. i dah la xreti nk jawab objective quest nie.. kalu jawab jer mest salah.. kalu btul pun half from da total quest.. kalu lebih dr half tue memg jarg2 sangat lar..

ari jumaat iaitu tadi plak test 1 food analysis.. jam kredit utk subject ni memg byk.. 4 jam kedit.. kiranyer memg subject tough la.. manyak konsep n principle.. kna paham n igt btul2.. tapi malangnyer.. i rasa xdpt do my very best pown utk test tadi.. soalan manyak sangat.. dah cam final paper. manyak betul alasan kan?? kalu dah xprepare btol2 tue xyah la salahkan bnda lain plop.. hihi.. sory.. act, i'm not trying to point my finger to other people.. juz want to.. to what ha?? ntah la.. i pun not really understand why i can't do dis test tadi.. soalan dia memang manyak tapi xder la complicated.. soalan2 yg simple.. i know da answer but i can't translate my mind language into words.. i'm blurr.. hmm.. myb next time i need to be more prepared.. INSYA ALLAH.. for this test, i just can bertawakal n hope dat i still can pass da test.. AMINN

nest monday plop i ade test ag.. kali nie test 1 food nutrition.. subjek nie subject favo i waktu PMR n SPM.. arap2 bleh skor lar.. u all doakan i k.. biar score wif flying colors.. balas dendam utk test analysis tadi.. HOPEFULLY.. more, ari khamis pun ada test ag.. test 1 food processing.. x study lgsg g utk subject. so nnt kna struggle lebih cket la nie..

hmm.. dat's my current life.. lot of challenges.. from lab repot to test.. n from test to lab repot.. nie not including da new product devlopmnt lagi.. haha
pasal product.. alang2 dah bercerita nie.. meh la i introduce to my group new product.. known as Munchos Nugget.. hav many benefit to our health.. good taste and easy to eat. preferable to vegetarian and people who concern about their life.. etc.. it's suitable also for children who don't like to eat vege.. with the mushroom n spinach raw material.. i believe dis product can penetrate our market.. however, so far there are still some problem regarding to dis product dat need to be recovered by us.. the shelf life, the technology and also the cost factor.. arap2 asap we can settle up da problem.. just wait for da improvement..