Monday, July 19, 2010

Celoteh Kehidupan *-* Rumah Sewa Pelajar UiTM

Salam ingatan...

2 minggu sudah berlalu. Kuliah banyak yang telah bermula. Assignment pun dah mula ada. Tapi ada jugak 1-2 kuliah yang masih terkapai-kapai tanpa lecturer. Fuhh..

Selama beberapa belas hari ni macam2x experience baru yang Syana alami. Tak kiralah sama ada sebagai degree student ataupun Non-Residence (NR) student. Untuk makluman, NR student membawa maksud pelajar yang tidak mendapat kemudahan asrama dan menetap di luar kampus. Macam kami semua. =)

Nak tengok tak rumah sewa kami?? Jom usha!

Nie housemates Syana. Phewittt!

RUANG TAMU

Rajin tak kami mengecat. Mengecat sendiri ok.
 
Pakai cat Jotun nie memang gempaq. Tak der bau. 
Tak sampai 30 minit dah kering. 
Cat pun satu lapis jer. Tak sia-sia usaha kami.

 Jeng jeng jeng... Inilah ruang tamu kami.

Comelkan wallpaper kat penjuru nie! Meow..

Wallpaper yang nie pun sweet! 

Jangan main2x kat rumah sewa kami ada jadual bertugas taw =p

Part yang paling best bila makanan siap dimasak. Huhu. 
Siap bawak bekal pergi kelas lagi.


DAPUR


Kami spray peti ais lama. Nampak baru kan? 

SHOWER


STOR AKA AMPAIAN

Kami export abg ct utk pasang jaring besi kat stor

MASTER BEDROOM

Ini bilik milik Ghah n Ilah

Katil dorang yang paling best sebab empuk semacam.


BILIK TENGAH




 Bilik nie kepunyaan Shy n Ct

BILIK PALING KECIL


This room belong to me @-@

Buku yang bersepah kat atas meja tue membuktikan 
yang Syana dah mula study!! POYO



HABIS DAH....

Cukup2x lah tue meninjau rumah kami. 
Kalau nak meninjau lebih2x kenalah datang rumah tyme raya. Hehe

(Apsal kalau orang ajak datang rumah mesti tyme raya?? Tyme laen xleh datang ker?)

Moga-moga kehidupan kami selama 2 tahun setengah di sini akan dipermudahkan olehNya. Aminn

5 comments:

karl said...

selamat memulakan hidup sbg NR :) aku dulu kat shah alam sempat 2 tahun duk menyewa, best gak duk luar ni sebenarnya, bebas nak g mana2. pastu final yr tiba2 kena pindah kampus puncak alam, duk la dalam hostel balik setahun. skang dah abes blaja, rasa macam nak balik semula ke 2-3 tahun lepas pun ade

::..akubukansky..:: said...

hehe..time raya dtg..bg lorh duit byk2 cket...huhu

SyaNa_SaN said...

hye karl,

Mekasih! oo yer. bebas ke mana2x ker?? rasanyer duk dalam kolej pun bebas jugak. sebab ada warden cam xder warden. Cumanya seronok sebab bebas beraktiviti. Huhu.

SyaNa_SaN said...

Hye akubukansky,

Banyak2x yer?? kasi 10 sen byk2x keping. Kira banyak lah tue kan?! Hehe =O

muhammad syahmi said...

Dulu saya belajar kat UiTM jugak.. susah nak cari bilik sewa.. awal2 mudah la..tapi sekarang ada baru punya.. tau post ni dah lama.. awak rasa ok tak ni? http://hidup.my/?utm_source=Blog&utm_medium=Comment&utm_campaign=SPost
Hidup.my.. ke camne?