Tuesday, September 21, 2010

Celoteh Kehidupan *-* PESANAN MAUT UNTUK CALON UPSR 2010

Salam ingatan..

Hari ini bersamaan 21 September 2010, bermulalah hari besar buat semua pelajar tahun 6. Lambat betul adeq2x kita nie berUPSR tahun nie. Selalunya awal September kan?? Sebab waktu akak UPSR tahun 2001 dulu kalau tak salah tarikhnya jatuh pada 3, 4 dan 5 September.. Waah 'akak' taw!! Tak leh blah..

Ini semua gara2x raya lah niey. Cuti lama sangat. Jangan korang beku otak dah lah adeq oi! Plzz ha.. Jangan jadi cam akak nie. Masih tak leh nak gerakkan otak secara normal biarpun kuliah akak kat UiTM nie dah start dah. Sabar jer arr.

Ok. Berbalik kepada topik kita!!


"PESANAN MAUT UNTUK CALON UPSR 2010"

Maklum lah.. Budak sekarang nie cepat lupa. Jadi perlu diingatkan berkali2x. Biar melekat kat kepala.

Oohh ya! Pesanan nie ditujukan jugak untuk mak2x n bapak2x serta abang akak calon UPSR 2010 bagi memastikan yang anak2x serta adik2x yang amek UPSR tahun nie tak buat kesalahan besar nie sepanjang tempoh peperiksaan.

_________________________________________________


Budak sekarang nie celik IT. Even budak tadika pun ada facebook. Ini kan pulak budak darjah 6 kan??

Jadi... Adeq2x UPSR!!

Sila pastikan yang kamoo tak menjadikan facebook sebagai tempat berbincang tentang kertas UPSR yang telah kamoo amek selagi semua kertas belum diamek. 

Mak aii. Payah nye bahasa. Agak2x budak darjah 6 paham tak??

Tapi.. Tolong lah. Akak merayu yer!!

Jangan buat kalau nak selamat!

Tak der faedah nye kalau korang berbincang pun. Apa yang berlalu biarkan ia berlalu ok! Just focus untuk paper seterusnya. 

Ingat!! Jangan buat2x luper..

Amaran nie bukan saje2x akak cakap.. Tapi dah berlaku last year. Bile ramai candidate UPSR nie mengeluh n berbincang pasal kertas exam kat dalam facebook. Korang sebenarnya bukan saje mendownkan diri sendiri tapi juga rakan2x korang yang lain. Sila PRIHATIN!!

Dengan kata lain.. kalau nak selamat, PUASA FACEBOOK jer arr selama 3 ari nie. Tak lama pun. Lepas tue korang merdeka dah. Nak berfacebook tanpa henti selama berbulan2x pun boleh.

Apapun akak tetap nak wish korang... 

SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN... All Da Best!

4 comments:

bardboo said...

nasihat yg baik..tp mmg ramai yg suka bincang kertas yg dh amik..pastu sendiri yg gabra..hehe

SyaNa_SaN said...

hye bardboo..

Taw tak per.. Budak2x umah syana pun suker buat keje2x gini. Alahai.. kekadang dari tak mau buat, akhirnya terjerumus juga!

nas said...

akhirnya upsr da abes daaa...
adik aku pun amek upsr..
dia xstudy pon..cm siot....
nanti dpt rezut hampeh bru nyesal...
hahahahahhaahhaahha

SyaNa_SaN said...

hye nas..

yer.. dua orang adik kita tue sebijik jer perangai.. Orang nak exam lagi kuat study.. Dia lagi nak rak main game.. Aduhh