Saturday, March 12, 2011

Celoteh Kehidupan *-* Part 4 juara PERTEMA's Explorace Day

Salam ingatan...

Semalam Syana demam! huhu. nak bercakap pun tak larat rasa. Jadi student yang passive dalam kelas. Bukan my type. Rasa semacam jer. Tapi pelik betul. How come ada orang boleh jadi passive setiap hari?! Tak sanggup eden.

Selain dari Futsal dua minggu yang lepas, Explorace Day anjuran Pertema (Persatuan Teknologi Makanan) jugak penyumbang kepada kesihatan buruk Syana nie. Ditambah lagi dengan lab report yang menimbun, quiz dan jugak test, memang sesedap rasa. Nie minggu depan ada 4 quizzes n 3 tests lagi nieyh. Kuat syana.. Jangan tumbang!

PERTEMA's EXPLORACE DAY

Tarikh : 06 March 2011
Lokasi : Taman Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam
Peserta : Compulsory untuk semua student Food TECH

As usual lah, apa2x pun kena start dengan aerobik dulu.





Tapi apsal semua pun menari agogo!

Jom pakai head band.




 Alamak.. Dah terjadi reben comey plak head band tue. =p


 
Sebelum Explorace bermula, kena buat cheer dulu!

 
 Greenade... BOOM. Gajah! Gajah! Gajah!
Comey tak cheer?



OK.. Explorace Begin.....

 First xtvt, SUDOKU CHALLENGE..

 Xtvt lain.. angkat botol!

 Asingkan kacang2x ikut jenis macam dalam cerita musang berjanggut.

 Haishh.. Penat dah semua.





Sangat nak tahu apa yang tiro cakap sampai ghah n shy gelak besar!

Ada banyak lagi xtvt2x lain. Macam cari bola pingpong dalam sawah padi. Ada juga pencarian duit seposen dalam karung yang tak tahu pebenda isinya. Scary! Lagi.. main ikat2x kaki satu pasukan. Dan lastly dipaksa telan sardin mentah + limau purut yang sangat masam n masin.




 Junior Part 3




Banyak benda yang terjadi kat group kami. Walaupun jadi group yang pertama selesaikan task 1st n 2nd tapi at last kamilah group yang terakhir! Sesat punya pasal. Semua pun tak reti baca peta. *-*

Lagi ada adegan-adegan bahaya n lucu berlaku kat Menara Pandang.

Ada group members yang jatuh buaian dengan tragis sekali pada ayunan pertama. Dan keduanya adalah Syana jatuh dari tingkat atas menara ke bawah. Jatuh kat tangga nie. Memang sakit. Tapi seb baeq tak der patah apa2x. Malamnya baru terasa sengal2x n kelihatan segala luka2x kecil. Standardlah kan. Namapun jatuh tangga. =p


Walaupun kalah dan kepenatan tapi kami bangga kerana dinobatkan sebagai group PALING COMEL. Haha. Kategori macam ni pun ada ker?? Nie menang mesti sebab hairband yang dah jadi ribbon n cheer gajah! gajah! gajah! tue kan..
















 
Apapun, kami tetap bangga kerana PART 4 adalah juara Explorace 
walaupun bukan group kami yang menang. Hidup PART 4!

3 comments:

SyaNa_SaN said...

Apsal entry nie cam pelik?? Siap ada selang2x yang byk lagi. Adoi. tak taw dah nak betulkan macam mana.

e.m.o.g.i.r.l. said...

xpela..biar je..jannah pn byk kali tensen ngan blog..mcm2 probs..mls nk ubah pape dh..
papepn,HIDUP PART 4..!!:D

SyaNa_SaN said...

=) semangat part 4 nieyh.. bagoos2x!