Monday, January 11, 2010

ReView AJL 25 (10.01.10)



Mula2 skali syana nk ucapkan tahniah buat smua yg terlibat dgn AJL smalam... memg gempaq abis!!! Rasanya AJL yg pling gempaq yg pnah syana tgk... (walaupun tgk kat tv jer kan)..Mana tak nyer, smua pown buat persembahan yg TERBAIK mlm smlm... persembhan mmg menarik abes!!! 


Every year, Syana akan bertindak sbg juri kat umah.. Akan teka saper yg akn bergelar JUARA, persembahan terbaik n vokal terbaik. Tp malam semlam, syana pasrah jer!!! xkira ler saper pown yg menang syana trimer jer.. SBB pada syana, smua POWN mmpu mng cuma rezeki jer yg membeza2kan mereka.. mungKin juga faktor pemansuhan kategori dalam AJL kali ini menyumbang kepada persaingan yg begitoo sengit di kalangan mereKA... Aper skali pown CONGRAT wat yg telah berjaya memperoleh trofi... 



Keputusan Anugerah Juara Lagu ke-24

[Vokalis Terbaik] Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)
[Persembahan Terbaik] Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)
[Tempat Ketiga] Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)
[Naib Juara] Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)
[Juara Lagu] Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo, Amran Omar)


Dear Aizat : xsia2 syana sokong Aizat dr dulu smpi skang!! usaha awk berBAloi!!! truskan perjuangAN!! 


To SisYuna : persembahan yg unique... mmg layan most of ur SONG!! hope next year ada lagu english yuna yg dpt msk FINAL!!


To Faizal Tahir : ThaNks sbb xhampakan ur fan smlm.. walaupun pown tgh sakit tp u still dpt perform well!! hope u get well soon!!


To BLACK : suara u mmg Power!!!! terpukau kejap.. HEHE


Lastly, THANKS smua finalis sbb dh gembirakan SYANA dgn performance korg!!! sgt2 happy!!

2 comments:

cuna said...

yup me too... xsia2 berkejaran g kedai makan sebab nk tGk AJL.. kt umh sewa xde tv. puas atie sgt2. buat pengacara pun best sgt2.. love u all... ally,cherly n faizal...

SyaNA saN said...

mc dia ok ler!!! cumer xsuker bila diorg terlalu kerap sgt pakai modal kecacatan fizikal!!! boleh jadi ikutan budak2 yg tgk!! budaya xbaik