Sunday, March 21, 2010

Melda Ahmad - PuTus (betapa ku gembira tidak lagi bersamamu)

Salam ingatan..

Maaf dah lama tak update kat SiFi.. Bz siapkan final report untuk praktikal training. Tapi masalahnyer tak jugak siap-siapkan. Aduhai.. Ada sesapa nak tolong siapkan ker?? Mekasih jer lah kan. Pertolonganmu tak diterima. Sendiri punya report, sendiri lar nak kena siapkan kan??

Dah beberapa kali syana cuba nak buat entry ciri2 jejaka idaman syana part 2.. Tapi agak susah. Tak jugak bleh sambung entry tuhh. Mungkin syana masih belum bersedia untuk berkongsi cerita cinta lagi kowt. Tengoklah suatu hari nanti. Insya-Allah. Akan muncul jugak entry tue.. Bila?? Nantikan ajer lah.

Kali nie nak berkongsi satu lagu dengan SiFi readers semua. Lirik & lagu dia menarik perhatian syana. Jom kita sama-sama menghayati bait-bait lagu Putus nyanyian Melda Ahmad nie.

 penyanyi yg saya baru kenal : melda ahmad

Photo si Comel Melda Ahmad dengan her band

BAIT-BAIT KATA: PUTUS

aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang laen,
tergamakmu merobek hatiku.

aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang laen,
tergamakmu merobek hatiku.

tapi setelah kau pegi 
aku mendapat lebih baik drmu,
dia hargai aku,
dia sygi aku
lebih drpdmu,

aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lg bersamamu,
namun pastinyer nnt kau akan sedari,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

Amacam?? Berkenan dengan lirik dia.. Korang akan lagi berkenan kalau dengar si melda nieyh nyanyi. 
Ada lagi satu lagu melda yang bez. Tajuk dia kimia.

Dengar melda nyanyi lagu putus kat sini :-  http://www.youtube.com/watch?v=cf1knRPrg-0
Nak layan lagu kimia pulak tekan link nie:-  http://www.youtube.com/watch?v=ljFOFfPk06I

Nie plak bait-bait kata ; KiMia

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

4 comments:

raindrops_on_my_head said...

wei.. aku nampak post ko part2 pasal jejaka idaman!!!! hehehee... alim, nerd, bla bla... huhuu...

SyaNa_saN said...

oo.. yer..
terpublish jer tuhh
sebenarnya masih dlm draft lagi..
xreti ler nk tafsirkan apa yg ada kat ati aku nie ke dlm btk kata2x.. hoho
next tyme ler ak tulis yg full version punyer ok??
ko amacam?? xjumpa yg bkenan ke kat mlacca??

raindrops_on_my_head said...

haish.. jumpe mmg la jumpe... tp sume mude2 kn.. x bes!! n sume dh berpunyer.. hehee.. mcm rase bersalah plak suke.. huuhuu.. btw, ko p wedding amar? aku nk p!! ngan sheila n balqis kot... x sure p yg mane.. maybe yg kat cheras, rmh bini dia.. jom la skali.. the more the merrier... huhuu.. ko ajak la tieza p.. cheras bkn jauh pon~

SyaNa_saN said...

wedding kat cheras tuhh brapa ari bulan??