Friday, August 20, 2010

Celoteh Kehidupan *-* Pusat Islam UiTM Shah Alam yang terkini

Salam ingatan...

Tengah hari tadi, buat pertama kalinya, solat jumaat telah diadakan di Pusat Islam selepas segala proses pengubahsuaiannya selesai. Agak lama jugak ler Pusat Islam nie diubahsuai. Menghampiri tempoh setahun.

Nie pandangan dari sudut luar Pusat Islam UiTM atau lebih dikenali sebagai PI.



Bahagian luar memang tak banyak beza sangat dengan PI yang dulu. 

Tapi cuba korang tengok bahagian dalam dia. 




Antara perbezaan yang ketara adalah penggunaan aircond yang sepenuhnya kat dalam PI.
Huhu. Kaya betul UiTM nie. Satgi melambung la bil letrik!! Hahah =)


Cantikkan??
Nampak mewah n elegan..

Pic kat bawah nie pulak ruang solat wanita di tingkat paling atas. 
Berbau carpet baru lagi taw tyme Syana masuk petang tadi!



Masjid atau surau yang cantik sahaja tidak menjanjikan apa2x jikalau tidak digunakan seoptimum yang mungkin. Harap2x dengan pengubahsuaian yang baru nie, PI akan menjadi sebuah one stop centre dalam merangka pelbagai kegiatan berunsurkan rohaniah. 

p/s: Insya-Allah, solat tarawikh di PI akan bermula pada hari Isnin depan. Marilah kita bersama-sama memenuhkan saf.

8 comments:

Syeeda Sobbihi said...

amboii..segakk nya PI la nih..dh lama tak pi situ sejak2 dah kuar dr uitm. He :)

sayang said...

wow lawa gilaaaaaaaaaaaa :D

SyaNa_SaN said...

hye syeeda..

a'a.. itulah pasal!!
tak per nanti ada rezeki datang ler dgn geng2x alumni yang laen buat jejak kasih!! hehe

SyaNa_SaN said...

hye sayang amirah..

=)

Mohd Adziim said...

cantik r!

SyaNa_SaN said...

Hye adziim..

A'a.. cantik.
Bak kata ustaz CTU syana, macam masjid 5 bintang??

Yeker?? Ntah ler. Huhu =)

bardboo said...

UiTm memang kaya pon.. =P

huhu..

ALLIFF ZAINURIN said...

nak pinjam gambar PI2 uitm shah alam??? sbb nak upload kat blog nak tnjk kawan rp uitm shah alam nyer PI...
.
.
.
insya'allah nnt kt org tnjk PI uitm segamat... kalau boleh please leave comment kat chat box blog saya...