Thursday, April 1, 2010

Kenapa Saya Tak NAK Tunda Tarikh PRESENTATION tue??

Salam ingatan...
Practical Training Baru jer Habish!! Ya.. Syana Gembira Sangat!! Sebab Terasa Kehadiran di PPKBA amat bermakna.. Dengan Banyak Perubahan Yang Kami (Syana n CT) Bawa. 
Memanglah ada sedikit sedih sebab terpaksa tinggalkan PPKBA jua akhirnya.. Tapi, itu lumrah!! Setiap pertemuan pasti berakhir dengan perpisahan. Setiap kedatangan pasti ada pemergian.

Tapi hari ini, Syana bukan nak cerita pasal detik2 akhir di PPKBA.. Itu laen kali syana bukak mulut. 

Apa yang pasti Syana nak berkongsi tentang pertukaran tarikh presentation Syana!!

Cuba baca facebook post nieyh!!! Dari class representative kitaorang.

Hide
Norfadzilah Ismail att to asd6f: Dear All, I am sorry for the inconvenience! Due to unavoidable circumstances, the date of Practical Presentation Evaluation has to postpone to 26th April 2010 (MONDAY) at 8:00am.The detail tentative, rooms of presentation and sequence of presenters will be available on the notice board outside my room by 23 April 2010 (Friday) . All the best and see you all soon. EDDIE TAN TI TJIH
Senget jer kan?? Terkejut beruk bila dapat tahu yg presentation date (12 april 2010) nieyh kena postpone.
Walaupun report syana masih ke laut lagi!! (xsampai 50% pun lagi) Ditambah pula secukup rasa dengan presentation slide show yang  lagilah tak sentuh hape pun!! TAPI saya tetap xmahu postpone tarikh presentation.. tolong lah..

Sebab munasabab saya tak nak tunda???

1. Dah beli tiket pergi balik ke Shah Alam

    Syana dah selamat tempah tiket flight ke Shah ALam 2 bulan lepas. Ini 1st tyme dgn geng2 uitm balik Shah Alam melalui udara. Apa kes?? Nie kes takut nak naik Bas Ekspress lepas xcident besar aritu. Tempah tiket bersama-sama dengan CT n ILah. Dari sini amek tiket 9th April. Balik kelantan semula 18hb. Kalau presentation tuhh jadi ditunda, maksudnya dua2 tiket tuhh burn.. N perlu amek tiket laen. Yerla, takkan nak duduk s.alam dr 9hb hingga 26 plop.. Lama tue. 

2. Dapat kerja part time

    Kebetulan, syana dah apply kerja part tyme kat UiTM Kelantan sepanjg exam week nanti.. Start kerja 21st April. Gaji boleh lah tahan. Kalau pergi 26hb, means Syana kena tolak kerja tuhh.. Oh NO!!

3. Akan buang lebih banyak masa untuk siapkan report

    Sebabnya, bila lagi lama masa yg dberi utk submit report n presentation, lagilah perangai malas syana nie menjadi2x. 'Selagi boleh dtangguhkan kan??' Kalu presentation 12hb, report tuhh akan siap jugak by da day 12hb. Jadi lepas 12hb, Syana dah merdeka sepenuhnya.. Boleh lah enjoy puas2x +++ buat segala project2x MEGA yg tergendala tuhh..Ayoyo.

TAPI..

Kalau 26hb baru present, maksudnya lambat lagilah syana akan merdeka. Lama lagilah kena menanggung 
stress yg dasyat teramat nieyh.. 

4. Tak mau ganggu kawan2x sedang final exam

    Syana dah plan nak jumpa kawan2x lepas selesai presentation. Tuhh yang beli tiket balik Kelantan lewat cket. Tapi, kalau dah ini takdirnya, takkan Syana nak ajak budak2x tuhh hang out disaat mereka sedang exam week pulak. Tak maw lah.. Satgi ganggu mereka2x belajar pulak. Tak pasal2x result diorang down.

Kesimpulannya, Syana memang tak mau postpone tarikh presentation tuhh.. Walaupun dari satu lagi sisi pandangan, penundaan tarikh itu bagus kerana beri kami semua lebih masa untuk buat preparation presentation dan bagi kami semua lebih masa untuk kasi gempaq report. Tapi betulker akan lebih gempaq?? ke same jer kualitinya?? 

Pada Syana, kalau student tuhh memang nak buat report yang gempaq, sama ada 12hb atau 26hb tarikh submitnya, dia still akan hantar report yg gempaq. Tapi kalu memang dia jenis yang cincai atau cukup2x makan jer, samaada submit 12hb atau 26hb, dia tetap akan hantar kerja yang begitoo. Jadi, tiada bezanya kan!! 

Sir Eddy, tolong lah saya. Tolong jangan postpone tarikh tue.. PLZZZZZZZ!!! I'm begging you Sir..

1 comment:

e.m.o.g.i.r.l. said...

nanana...already delete my blog..
amek link baru..
http://life-loveisnothing.blogspot.com

p/s:-sy amt png cr name bru.last2 taip n enter jek.haha..=p