Monday, May 24, 2010

Celoteh Kehidupan *-* B.F.F

Salam ingatan...

 <Best Friend Forever>

Tengok gambar kata atas, mesti dah boleh agak entry kali nie pasal apa kan?? Wee

Pernah tengok tak cerita empat sekawan nie?? Tajuk movie: The Sisterhood of the Traveling Pants. Yang belum tengok, cepat pergi cari movie ni lekas. Pasti tak mengecewakan.


"Movie lama lah Syana, ketinggalan zaman kowt!"

Yer.. yer.. Memang cerita nie dah lama. The Sisterhood of the Traveling Pants tue diterbitkan tahun 2005, sekuelnya The Sisterhood of the Traveling Pants 2 pulak menyusul tahun 2008. Tapi tak salahkan kalau cerita yang best ditengok berulang2x kali. Weee

Sebenarnya Syana baru jer lepas tengok cerita nie kat HBO tadi. Untuk kali yang ke berapa, Syana kurang pasti. Yang Syana cukup pasti, cerita nie mengimbau kenangan lama dengan kawan2x zaman kat high school dulu. Ahhh, betapa saya merindui mereka semua. Tersangat-sangat rindu detik2x bersama. Suka dan duka semuanya tetap indah di ingatan saya. =)

Ini dia pants yang beri magic dalam persahabatan mereka berempat.

Kalau dalam cerita nie, pants biru muda lusuh menjadi pengikat persahabatan mereka. Huhu. Pernah bila habis sekolah dulu, saya serta rakan2x lain (turut dikenali sebagai Lipid Songo) try nak jadi cam mereka. 

Songo bermaksud angka 9. Lipid tue pulak simbolik persahabatan 9 orang gadis yang memang kaki makan. Jadi sunggoh serasilah kami untuk gelaran Lipid Songo. Hahha.

Ok. Back to da story, kami cuba nak ada persahabatan unique cam America Ferrera, Amber Tamblyn, Alexis Bledel dan Blake Lively. Bezanya, Lipid Songo tak guna pants tapi bracelet. Antara sebabnya kerana kami tak satu saiz. Hahah.

Kisah 9 sahabat high school

Gara2x pakcik posmen, bracelet kami tak dapat dikesan dimana ia berada sekarang niey. Hilang tanpa jejak. Kisah travel bracelet kami terhenti sejak itu. Namun, persahabatan kami tetap akan unggul sampai bila2x..

p/s: Tak sabar nak berkumpul dengan kamoo semua macam dulu lagi. Walau kita jauh, persahabatan kita tetap di hati. @-@

9 comments:

n.a.n.a said...

movie nie best! tp xpenah lak tgk sequel =_=".

Syeeda Sobbihi said...

so sweet. ada travelling bracelet plak.then, bila bracelet hilang u all skrg guna apa plak as friendship symbolic symbol?

SyaNa_SaN said...

hye nana,

Awak kena tengok tu.. Dalam the sisterhood of the traveling pants 2, diorang gadoh2x cket. Tapi at last smua berbaik balik. Lumrah persahabatan lah kan??

SyaNa_SaN said...

hye syeeda,

huhu.. kami gunakan facebook group sebagai medium persahabatan kami yang baru. Al-maklumlah semua pown duduk merentas benua. Save budget banyak. =)Wee

raindrops_on_my_head said...

hoi.... post la gambar aku yg cumil2 x de ker?? hahaaaa...

x perlu pants atau bracelet pon kte tetap frens forever k... xoxo

tp rantai yg Yah belikan tu simpan lg kn?? soo sweet Yah kn?? heheee

x sabar2 nk tunggu sumer blk malaysia so leh reunion besar besaran~~

SyaNa_SaN said...

keena..

X cukup comey ke gambar tue?? hehe
rantai tuhh masih ada dlm simpanan. don't worry okeih!! Yah mana ada sweet keena. Dia kacak jer memanjang. Wakaka

Ain Al-Husna said...

so sweeettt sya!!
really miss all of u too..
huhu, bracelete dh tak dijumpai ke?
pape experience best nnti share ye..
skrg tgh xm mcm maman gaks, so, doakan kami ye!
lps ni blh balik msia plk..

SyaNa_SaN said...

syatul...

oo.. nk exam dah yer!! Moga kamoo dimudahkan ingatan dan dilapangkan hati dan fikiran untuk menjawab soalan2x exam nanti..All da best yer!!

Nk balik dah ke?? Bila syatul? apa2x inform k.. wee

raindrops_on_my_head said...

yer2.. bile balik?????????? aku tgh cuti kat penang ni.. tapi x lama... lagi seminggu lebih dh kena blk mlaka.... :(

gud luck 4 exam! (aku br abes exam sabtu lps)... :P